Nieuws

Drie duurzame dagen Heemstede

Drie duurzame dagen Heemstede

7 oktober 2016 | Geen categorie, Nieuws | No Opmerkingen

In het kader van de landelijk dag van de duurzaamheid op maandag 10 oktober viert Heemstede de ‘Drie Duurzame Dagen’ van 8 tot en met 10 oktober. Een route door Heemstede, een duurzaamheidsmarkt, een prachtige film ‘Down to Earth’ en een energiecafé. Kom zaterdag 8 oktober tussen 10.00 en 17.00 naar de Raadhuisstraat 56a (naast restaurant Tante Bep) voor een routekaart en alle informatie. Volg ook www.heemsteedsduurzamer.weebly.com en de sociale media. We ontmoeten u graag tijdens de ‘Drie Duurzame Dagen’ in Heemstede. KPG architecten is ook betrokken met de dag van de duurzaamheid.

Lees verder →
BNA erkend gedragscode verantwoordelijkheid, Intregriteit en Professionaliteit

BNA erkend gedragscode verantwoordelijkheid, Intregriteit en Professionaliteit

4 juli 2016 | Nieuws | No Opmerkingen

BNA Gedragscode Verantwoordelijkheid, Integriteit en Professionaliteit Met de gedragscode profileren de architectenbureaus BNA zich als verantwoordelijke, integere en professionele beroepsbeoefenaren. Ze zijn aanspreekbaar op de naleving ervan. De BNA Gedragscode Verantwoordelijkheid, Integriteit en Professionaliteit vervangt de voormalige Gedragsregels. De klemtoon ligt nu op de verantwoordelijkheid van de architect jegens samenleving en opdrachtgever. Er is aansluiting gezocht  op de principes van het maatschappelijk verantwoord ondernemen. De tekst van de gedragscode is in het Nederland en het Engels te vinden op de website van de BNA: http://www.bna.nl/professionaliseren/gedragscode/

Lees verder →
HeemSteeds Duurzaam Lab

HeemSteeds Duurzaam Lab

4 juli 2016 | Nieuws | No Opmerkingen

De pop-up van HeemSteeds Duurzaam Lab is afgelopen vrijdag 1 juli door de nieuwe wethouder Sebastiaan Nieuwland geopend. Lokale ondernemers, waaronder KPG architecten, waren aanwezig om advies te geven over het verduurzamen van uw huis.

Lees verder →
Maquette bibliotheek Heemstede

Maquette bibliotheek Heemstede

29 maart 2016 | Nieuws | No Opmerkingen

Afgelopen week hebben we een maquette gemaakt van de bestaande bibliotheek in Heemstede. Het resultaat is te zien in onderstaand filmpje.

Lees verder →
Advies duurzaam bouwen

Advies duurzaam bouwen

29 maart 2016 | Nieuws | No Opmerkingen

KPG architecten geeft advies over duurzaam verbouwen aan de bewoners van Heemstede op woensdagavond 30 maart. Schrijf je in voor de informatie avond! zie het programma: 19.30 uur: Inloop en aanwezigheid van lokale ondernemers, duurzaam bouwloket, informatie over financiering en subsidiemogelijkheden. 20.00 uur: Opening door Remco Ates, wethouder Duurzaamheid . 20.10 uur: Presentatie Raoul Santibañez van Duurzaam Bouwloket over de algemene maatregelen verduurzamen woningen. 20.40 uur: Roulerende workshops over isolatie, zonne-energie, zonnecoöperaties, technische duurzame installaties, financiering en subsidiemogelijkheden. 21.40 uur:  Mogelijkheid om met lokale ondernemers, Duurzaam Bouwloket en de gemeente in gesprek te gaan over alle mogelijkheden. 22.00 uur: Afsluiting van de avond meer info en inschrijven via www.heemstede.nl

Lees verder →
Opening Mediatheek Stedelijk gymnasium

Opening Mediatheek Stedelijk gymnasium

13 november 2015 | Nieuws | No Opmerkingen

Opening Mediatheek Stedelijk gymnasium door Joost Prinsen. In nauwe samenwerking met de school is het interieur van de Mediatheek van het Stedelijk Gymnasium Haarlem verbouwd. En heeft een frisse/ hedendaagse uitstraling gekregen.  

Lees verder →
Verbouwing kantoor

Verbouwing kantoor

14 februari 2015 | Algemeen | No Opmerkingen

Het bestaande pand is grondig verbouwd. Zo is de gehele draagconstructie veranderd. Hierdoor is er een multifunctionele indeling op de verdiepingen ontstaan. Momenteel staat het kantoorpand in de verhuur. Het pand is op loopafstand van station Heemstede-Aerdenhout en heeft op het achterterrein eigen parkeergelegenheid.

Lees verder →
Earthship Almaar

Earthship Almaar

5 december 2014 | Nieuws | No Opmerkingen

KPG architecten doet mee met het project earthship Alkmaar. KPG heeft het plan getekend voor de vergunningsaanvragen. “artikel uit Noord-Hollands dagblad” Het project is in handen van de stichting Stimulering autarkische woningen Alkmaar (Sawa), duurzaam Ondernemen in Noord-West Holland, regionale ondernemers en de gemeente Alkmaar. Voor het project hebben ruim 250 personen en/ of bedrijven kennis of producten ingebracht, aldus Cees Hiemstra van Sawa. Het urban earthship wordt gedurende twee jaar gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek en komt te staan op het voormalige terrein van Multikabel aan de Helderseweg. Zuurstof Er wordt onder meer onderzocht hoe het in de woning is gesteld met de temperatuur, (lucht)vochtigheid, zuurstof, waterhuishouding en energiebeheer. Tevens wordt bekeken in hoeverre de woning in staat is energie op te wekken voor het gebruik van de elektrische auto, motor en fiets. Een nieuw type windmolen op het dak en zes zonnepanelen gaan de accu’s voeden. Het huis wordt gebouwd van met zand gevulde zakken en het dak bestaat uit strobalen overdekt met vijverfolie en graszoden. Partijen die bij het Alkmaarse earthship zijn betrokken, mogen het gebouw gebruiken om te ervaren hoe het is en er eventueel de nacht door te brengen. Drie jaar De bouw van het huis (180 vierkante meter) start op 24 november, legt Hiemstra uit. In de aanloop er naar toe geeft wethouder Jan Nagengast (duurzaamheid) maandag het startschot. De grond wordt voor drie jaar door de gemeente beschikbaar gesteld. De bedenker van het earthship is de Amerikaan Michael Reynolds. In de jaren zeventig bracht hij zijn ideeën voor het eerst in New Mexico en Colorado in de praktijk. Hij maakte zijn autarkische woningen van gebruikte materialen zoals autobanden, glazen flessen en metalen jerrycans. Groot verschil met hier: het aantal zonne-uren is aanmerkelijk minder. Vandaar dat het Alkmaarse eartship onder meer gebruik maakt van aardwarmte.

Lees verder →
Hoogste punt villa Heemstede

Hoogste punt villa Heemstede

7 november 2014 | Nieuws | No Opmerkingen

Bij de nieuwe villa aan het water is het hoogste punt bereikt.

Lees verder →
Cruquius woonmarkt

Cruquius woonmarkt

3 november 2014 | Nieuws | No Opmerkingen

KPG architecten stond op de woonbeurs op de Cruquius.

Lees verder →